Malá Fatra - vznik Nechťáků

6.6-10.6.2012

ZPĚT

Nechťáci

Fotogalerie

       Středa 6.června

Na doporučení našeho dobrého kamaráda Oldy jsme naplánovali prodloužený víkend do Malé Fatry. Na jeden z nejhezčích treků. Akce se původně mělo účastnit více lidí, ale nakonec jsme vyrazili v pěti, já Tomáš, Luboš, Vráťa, Jarda a Milan. Sraz byl v rotundě v Pce, kde jsme se posilnili chmelovým mokem a před devátou večer jsme naseli do busu směřující do Žiliny, kam jsme dorazili cca kolem půl druhé ráno.

       Čtvrtek 7.června

Zbytek noci jsme strávili v Žilině v parku, kde moc teplo nebylo. Jarda skočil za lavičku a hodil šlofíka. Před šestou ranní nám jel bus do Bielyho Potoka k hotelu Diery. Odtud už jen pěšky přes Dolné diery k Podžiar kde jsme dali pauzu. Pak pokračovali na Horné diery až do sedla Medzirozsutce. Tak si Luboš dal pauzu a my ostatní mu tam nechali batohy a šli se proběhnout na Malý Rozsutec a zpět. Po té jsme společně opět vyrazili na Velký Rozsutec. Počasí nám celkem přálo - nepršelo, ale bylo polojasno. Na vrcholu Velkého Rozsutce jsme si dali pauzičku a uvařili obídek a zalili to vrcholovým pivečkem. Další cesta vedla dolů do sedla Meziholie, kde jsme se rozdělili Luboš s Jardou Stoh obešli a my ostatní jsme to dali přes něj. Dále až do Poludňový grúň a dolů na chatu Na Grúni. Tam jsem si dali pivečko a večeřičku a šli spát. Já s Lubem jsme to zabalili ještě před osmou večer.

       Pátek 8.června

Ráno nás čekala na chatě snídaně v podobě párku s pečivem a čajíčkem. Noc se snídaní nás stála 12EUR. Kolem půl desáté jsme vyrazili opět na Poludňový grúň - ten šílený krpál sjezdovkou o 490 metrů výš. Pak přes Steny - severní vrchol a Stienky a Steny jižní vrchol na Hromové a Chleb, kde jsme opět kolem oběda dali pořádný oběd. Po obědní siestě jsme seběhli na chatu po Chlebom. Vráťa to ho měl ještě málo a celkem jsme toho dne málo ušli (byl to oddechodý den), tak ještě seběhl na lehko k Šutovským vodopádům a zpět. Ostatní vegetili na chatě. K večeru jsem si dali nějaké jídlo a pivo, otevřeli slivovice a rum co jsme měli sebou a vše postupně vypili. Seznámili jsme se tam s dvěma pěknými slečnami (Romanou a Bárou) a pár Poláky. V alkoholovém opojení jsme se šli spát do kurníku - byl tam žebřík připomínající vlez do kurníku.

       Sobota 9.června

Ráno jsem vstal kolem páté ráno a prošel se kolem chaty. V okolí byli nádherně poseté mráčky po nočním deštíku. Pak jsem to ještě zalomil a vstali jsme kolem osmé. Uvařili si vydatnou snídani a po deváté jsme vyrazili do Snilovského sedla a dál na Velký Kriváň. Tam jsem potkali 5 madam z Beskyd, který se rozdělili s námi o panáka slivovičky - byla dobrá. My jsme veškeré zásoby vypili předchozí večer. Dál jsme pokračovali po křebínku na Pekelník až na Malý Kriváň, kde jsme opět uvařili vynikající oběd. Za nějaký čas dorazili i známí z Beskyd a tak jsme jin na oplátku uvařili gulášovou polívku a čaj - myslím, že jsme tam přišlo jídlo k chuti. Po uklizení a umytí nádobí jsme pokračovali po hřebínku na sedlo Priehyb dál na Stratenec na sedlo Vráta (Vráťovo oblíbené místo) na Biele skaly až na vrchol Suchý. Tam dali opět siestu a frčeli dolů na chatu Pod Suchým. Tam se ubytovali, hodili večeři a pár pivek. Známý z Beskyd a Polska tam opět potkali a klábosili a popíjeli až do půl druhé ráno. Lehce jsme byli hluční, ale mimo Pražáků si na nás nikdo neztěžoval.

       Neděle 10.června

Vstali jsme kolem půl osmé a uvařili vydatnou snídani ze zbytků jídla co nám zbylo, rozloučili se s Poláky a frčeli dolů ke Starému hradu a dále do Strečna. Na hrad Strečno chtěli 3eura a to se nám nechtělo ,ale využili jsme převoziu přes řeku za půl Eura. Pak šli na vlak, který je skoro za tři hodiny a tak na doporučení místní paní jsme došli až do Varína kde jsme si dali v místní pizzerii výbornou pizzu a pivko. Pak nám jel bus do Žiliny pak vlak do Pce. Kde ještě kluci dělali trochu nepořádek ve vlaku, ale i dobré skutky, když asi průvodčí zamknul záchody. Jedna slečna čekala až někdo vyjde ze záchodů a kluci tam přišli a začali bušit do dveří ať už vypadne pokud tam někdo sedí skoro hodinu. Když nikdo nevyšel tak to kleštěna odemknuli - slečna koukala jak jojo, ale když ji otevřeli záchod a odešli tak ji to asi potěšilo - když procházela zpět uličkou tak poděkovala. Ale jinak ostuda s nimi byla. Do Pce jsme dorazili s 15 minutovým zpožděním způsobené závadou na bezpečnostním systému vlaku. Vše bylo v pohodě dokud kluci nedošli z prvního vagónu na poslední a nepokusili se otevřít dveře ven. Prý to zasyčelo ,ale otevřít to nešlo. Pak už vlak zastavoval v podezřelých zastávkách a pak hlásili zpoždění z důvody poruchy. Ale dorazili jsme do Pce v pořádku něco po osmé večer.

  

Trek se vydařil na 100%, super parta a počasí se také povedlo. Jen na hřebínkách bylo trochu oblačnosti a nebylo toho moc vidět, ale jinak vše super.

Fotogalerie

ZPĚT